Lindenlaan 47 in Deurne.
Volledig scherm
Lindenlaan 47 in Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Happy end in zicht voor pand aan Lindenlaan 47 in Deurne

DEURNE - Een doorn in het oog? Het dekt de lading al lang niet meer. Lindenlaan 47, het vervallen pand op de hoek Molenstraat-Lindenlaan is al jaren in een trieste staat van ontbinding. Maar er gloort hoop voor fans van een van de oudste woonhuizen van Deurne. Vrijdag verleende de gemeente na een periode van intensief overleg met de monumentencommissie een vergunning voor restauratie en splitsing van het pand in twee huizen.

Bouwbedrijf Luttikhold hoopt nog dit jaar te kunnen starten met het gemeentelijke monument, dat dateert van 1827 of 1828. De laatste bewoners waren leden van de familie van Harrie van de Kerkhof. Leo Luttikhold kocht het pand in 2015 van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Hij wil het opknappen en er twee woningen in maken. Daarvoor is een uitbouw nodig aan de achterkant. Daarnaast moet er een bijgebouwtje komen met twee garages. Het ontwerp is van bouwkundig bureau Van Kuijlenburg.

Cementlaag
Luttikhold heeft voor de vergunning enorm veel overlegd met de plaatselijke monumentencommissie. Het ging onder meer over de vraag wat er moet gebeuren met de karakteristieke cementlaag aan de buitenkant en met de kelder en gang.
De monumentencommissie heeft inmiddels positief geadviseerd over de restauratie, splitsing en uitbreiding. Ze hebben als voorwaarden gesteld dat de cementlaag in oude glorie hersteld moet als blijkt dat het metselwerk eronder niet helemaal gaaf meer is. Ook moet het stoepje voor de voorgevel behouden blijven.

Parkeerplaatsen
Voor de werkzaamheden worden een paar parkeerplaatsen en een bijbehorende laadpaal voor elektrische auto’s verplaatst. Dit omdat Luttikhold anders niet op de parkeerplaatsen kan komen die op zijn eigen perceel moeten worden aangelegd. De kosten hiervoor worden door hem betaald, laat de gemeente weten.

Lindenlaan 47 in Deurne.
Volledig scherm
Lindenlaan 47 in Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof bv