Volledig scherm
De Soemeersingel in Helenaveen. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Helenaveense hobbelwegen op
de schop

HELENAVEEN - Er komt een einde aan de gehavende wegen in het buitengebied van Helenaveen. De Soemeersingel en Koolweg worden op korte termijn opgeknapt. 

De provincie vond de toestand van de twee wegen belabberd en drong aan op actie. En zo geschiedde. Deze week zette de Deurnese gemeenteraad de seinen definitief op groen voor een grootscheepse oplap-operatie. Kosten: 2,5 miljoen euro. 
Daarvan zijn de renovatiekosten 2,2 miljoen en de onderhoudskosten driehonderdduizend euro. Voor dat geld worden de Soemeersingel en Koolweg hersteld en de kwaliteit van deze wegen voor tenminste vijftien jaar gegarandeerd, aldus wethouder Helm Verhees.
De Helmondse aannemer BLM Wegenbouw gaat de klus klaren. In de aanbesteding was dat bedrijf de meest gunstige inschrijver.

Nieuwe asfaltlaag
Volgens wethouder Verhees worden de bestaande wegen grotendeels opgebroken, waarna de wegverzakkingen worden opgevuld met ophoogmateriaal. Ten slotte worden de wegen voorzien van een nieuwe asfaltlaag.  
In een reactie op vragen van het CDA liet Verhees weten dat er ook snelheidsremmende maatregelen toegepast gaan worden. Hoe dat er concreet uit gaat zien, is nog niet bekend. In het najaar is het voorlopig ontwerp klaar. 
De bestaande groenstructuur blijft bij het oude, aldus Verhees.

Achterstallig onderhoud
De gemeente is als wegbeheerder aansprakelijk voor de kwaliteit van de wegen. De Soemeersingel en Koolweg hebben nu een categorie D-stempel. Dat betekent dat de wegen achterstallig onderhouden zijn. De provincie eist dat de wegen tenminste in categorie C gaan vallen. 
De Dorpsraad van Helenaveen is zeer verheugd, laat voorzitter Kees Leenders weten.  

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.