Volledig scherm
© Thinkstock

Industrieweg 7 in Deurne: nu snel bouwrijp

DEURNE - De grote sloopkraan blijft happen, en sorteren. Tussen de stapels puin begint ondernemer Toon van Osch aan een interessante opsomming. "Cadmium, chroom, nikkel, arseen, cyanide. Daar bij het spoor, bij de oude staalharderij, zit de ergste vervuiling. Tot dertig meter diep. Hier waar we nu staan gaat het vooral om sintels; zink."

We zijn aan de Industrieweg 7 in Deurne, op de hoek met de Binderendreef. Hier zat vroeger machinefabriek Te Strake en later Pepers Automatten, dat in 1998 werd overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Collins & Aikman.

2,2 hectare vol onder- en bovengrondse rotzooi. Maar wel elke dag minder, want de sloop van de fabriekshallen is gestart en de grondsanering volgt snel. "Over zes maanden moet de grond langs de Industrieweg bouwrijp zijn", zegt Van Osch.

Lees donderdag het volledige verhaal in de Helmondse editie van het ED of in de digitale krant.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen', dat eind oktober wordt uitgezonden. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal duizenden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.