Volledig scherm
Karin Akkers © Ruud Voest

Karin Akkers van Cultuurcentrum Deurne blikt terug en vooruit

DEURNE - Het was niet bepaald een topjaar voor Karin Akkers. Het Cultuurcentrum Deurne was net weer opgekrabbeld toen bleek dat de voorzitter geld had weggesluisd. “2016 was een rollercoaster. Maar we gaan nu weer volle kracht vooruit.”

Het was een simpele oproep geweest op internet. Gezocht: enthousiaste Deurnese mensen die er de schouders onder willen zetten om Cultuurcentrum Martien van Doorne nieuw leven in te blazen. Ze had meteen gereageerd. Ook al was het een onbetaalde klus naast haar fulltime baan. Ze solliciteerde bij wethouder Nicole Lemlijn en in de zomer van 2015 werd Karin Akkers (47) benoemd tot secretaris van het bestuur. Samen met negen vrijwilligers ging ze ervoor om het CCD uit het slop te trekken.

Kluif
Een behoorlijke kluif. Het gebouw bleek niet bepaald onder een gelukkig gesternte geboren. Grootste struikelblok: de constructie voldeed op meerdere punten niet.
De exploitatie kwam niet van de grond, er ontstonden verliezen. In 2014 werd het faillissement aangevraagd.

,,Wat ik dacht toen we begonnen met de herstart? Dat wordt een periode keihard werken en dan oogsten.” Ze wist waarover ze het had, Karin Akkers. Haar CV beslaat meerdere A4-tjes. Ze studeerde Engels, Europese studies en uiteindelijk Bestuurskunde. Ze loodste het Geldmuseum door een fusie en zette een nieuwe organisatie op. Sinds drie jaar werkt ze als projectsecretaris HR bij het Havenbedrijf in Rotterdam. Intussen deed ze veel vrijwilligerswerk in Deurne.

Besturen
“Ik heb altijd voeling met Deurne gehouden. Mijn vader zat hier in ontzettend veel besturen. Hij stierf plotseling en ik wilde wat van hem overnemen. Zo ben ik van het ene in het andere gerold. ”

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant

Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

Deurne e.o.