Volledig scherm
© Bert Jansen

Karspoor in Someren-Heide is spookwijk geworden

SOMEREN-HEIDE - Veel bewoners van het Karspoor in Someren-Heide verkassen tijdelijk naar familie of vrienden vanwege de grote brand bij Van den Hoogen. Het lijkt wel op een spookwijk.

Veel huizen zijn verlaten, de politie surveilleert veelvuldig, de brandweer verricht diverse metingen terwijl woensdag dikke rookpluimen trekken over de huizen aan Het Karspoor in Someren-Heide.

Impact
Veel bewoners zijn uit hun vertrouwde omgeving gevlucht na de brand bij bandenrecycling Van den Hoogen. De impact op veel levens is groot. "De wind was tot woensdagochtend onze redding, nu zitten we midden in de rook. Het is heel onwezenlijk allemaal", vertelt Wendy van Vliet terwijl ze even wat spullen uit haar woning komt ophalen.

Blusmethode
Brandweerlieden proberen woensdag de brand van binnenuit te blussen. Ze injecteren de brandende bandenstapel met een buis van een meter of 6, waar aan het uiteinde gaten in zitten waar het bluswater uit spuit. Naar verwachting duurt het blussen nog enkele dagen.

Wind
De weersvoorspellingen geven aan dat de wind gaat draaien, waardoor de kans groot wordt dat de verdunde rook zich richting Weert en Nederweert zal verspreiden. De gemeente Someren adviseert inwoners om ramen en deuren gesloten te houden.

Volledig scherm
Stapels banden worden uit de brandhaard gehaald.
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen

Deurne e.o.