Volledig scherm
© FB

Kiosk in Vlierden beschadigd na harde knal en vlammen

VLIERDEN - Een oorverdovende knal, gevolgd door hoge vlammen die tot het plafond van de kiosk in Vlierden reiken. Daarna roepen enkele geschrokken omstanders 'whoooo, weg hier, fucking hell!'. Het filmpje van zes seconden op de Facebookpagina van fanfare Wilhelmina is binnen enkele dagen al vijfduizend keer bekeken. Voorzitter Rob van den Heuvel is kwaad over de vernieling en doet maandag aangifte bij de politie.

,,Ik kan het nog wel hebben als iemand een rotje in de kiosk gooit, maar dit...Het lijkt erop alsof iemand benzine heeft gebruikt, dat kant echt niet. We zijn flink geschrokken."

Onduidelijk

Wanneer de vernieling heeft plaatsgevonden is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk ergens rond de jaarwisseling, maar zeker weten doet Van den Heuvel dat niet. Lange tijd wist hij niet eens dat er schade was aan de kiosk die uit 1940 stamt. Pas toen het korte filmpje de afgelopen dagen rondging op social media werd dat duidelijk. ,,Het was ons eerder nog niet opgevallen. Na het filmpje zijn we gaan kijken. Er is roetschade en er is schade aan het plafond. Hoe hoog het bedrag is weet ik nog niet. We zijn nog met de verzekering bezig."

De voorzitter heeft inmiddels wel een vermoeden wie de dader is. Hij noemt geen namen, dat wil hij pas op het politiebureau doen. ,,Dit gaat verder dan een kwajongensstreek."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement