Volledig scherm
© Tom van Dijke

Kriskras rennen door het centrum van Deurne

DEURNE  - Feestelijk versierde huizen, een groot deelnemersveld en een parcours van 2,5 kilometer, kriskras door de meest sfeervolle straatjes van het centrum van Deurne. Dat moet zaterdagavond het fraaie decor zijn van de vernieuwde Deurne City Run. Start en finish zijn midden op de Markt.

 Voor de best versierde straat is een extra prijs beschikbaar gesteld. Deelname is mogelijk aan de 10 kilometer Groepscare estafetteloop, de 5 kilometer DSD Business Run, de 5 kilometer FirmoLin Run en de 10 kilometer Houtverwerkingsindustrie Fransen Run. Naast de individuele prijzen voor de verschillende leeftijdscategorieën, zijn er voor de top drie van de estafetteloop dertig, twintig en tien consumpties te winnen. De winnaar van de Business Run krijgt niet alleen de eeuwige roem maar ook de Business Runbeker. 

Alle tijden worden aan de hand van elektronische tijdregistratie bijgehouden. Om 18:00 uur worden de deelnemende teams van de estafetteloop gepresenteerd. De start volgt een half uur later. In teams van vier personen loopt elke hardloper het parcours van 2,5 km één keer. Om 20:00 uur starten de overige lopers. De prijsuitreiking vindt plaats om 21:00 uur op de Markt. 

De gezamenlijke horeca zorgt voor een avondvullend programma en een muzikale afsluiting van de avond. Daarnaast zijn er diverse sfeeracties op en rond het parcours. Voor de kleinste jeugd staat op de Markt een springkussen. Wie zich niet vooraf ingeschreven heeft kan dat op de wedstrijddag zelf nog doen tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd. Dit geldt alleen voor de 5 en 10 km individueel. Het inschrijfbureau in het gemeentehuis is geopend vanaf 18.00 uur. De toegang voor het publiek is gratis.