Volledig scherm
Optocht Helenaveen © Harry Weerts

Lab dances tijdens lustrum Peelpoezen in Helenaveen

HELENAVEEN - Heel wat mannen in Helenaveen hebben straks wat aan hun partners uit te leggen, met dank aan de 'lab dances' van de Peelpoezen tijdens de carnavalsoptocht in het dorp. 

Dat gaat ongeveer als volgt: mannelijke toeschouwers worden door het vrouwelijke trio uit het publiek geplukt, op een stoel gezet waarna de dames een wulpse dans doen waarvoor je in Cambodja best wel eens achter slot en grendel zou kunnen belanden.

Laboratorium

Behalve een stoel duwen de dames (Harriet Janssen, Marij Bennenbroek en Suzanne Rovers) ook nog een laboratorium op wieltjes voort door de straten van Helenaveen. Dat zou dan voor een bijzondere wisselwerking moeten zorgen met mannelijk Helenaveen. 'Voel jij de chemie', zo valt op het karretje te lezen. In ieder geval laten ze er geen gras over groeien op dinsdagmiddag. ,,Hoeveel lab dances we hebben gedaan? Een stuk of 130'', grinnikt Bennenbroek.

De Peelpoezen beleven deze optocht een lustrum. Voor de vijfde keer loopt het drietal mee in de Helenaveense optocht. Met recht een lustrum dus, deze keer tevens met nadruk op de eerste lettergreep. Nu zijn mannen wel vaker een geliefkoosd thema van de Helenaveense dames. Vorig jaar reden Janssen, Bennenbroek en Rovers nog letterlijk over een ventweg. Kortom, ze zijn wel van de woordspelingen in het rijk der Peelpluimen. Zoals wel vaker is de optocht ook dit jaar weer een mengsel van lokale groepjes die met woordgrappen scoren en lawaaierige buitendorpse wagens met hossende jongeren.

De uitslag:

Groepen

1. De Dûrskes – Onze anabolen zijn bloemkole

Individueel/duo’s

1. Familie van de prins en de prinses – En wij maken er een schonne optocht van

Aanmoedingsprijs

1. De Feestneuzen – Met zijn tweeën door Peelpluimenland

Jeugd

1. De Feestneuzen – Met zijn tweeën door Peelpluimenland

Wagens

1. Schon wonne – ’T is akelig schon en griezelig gezellig

Stuur zelf ook mooie foto's in naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
Optocht Helenaveen © Harry Weerts
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement