Volledig scherm
© Thinkstock

Lage Brugweg in Helenaveen iets verschoven voor fietspad

HELENAVEENDe rijbaan van de Lage Brugweg in Helenaveen wordt iets opgeschoven  in noordelijke richting. Zo kan er aan de zuidzijde een fietspad worden aangelegd zonder dat twaalf beeldbepalende bomen hoeven worden gekapt. 

De gemeente Deurne stelt dit ter aanvulling op eerdere informatie die ze verstrekte over het nieuwe fietspad van driehonderd meter lengte tussen het dorp en de sportvelden.

Eerder werd ten onrechte gezegd dat het oorspronkelijke plan uitging van een fietspad aan de noordkant. Het was altijd al de bedoeling dat het pad vanuit het dorp gezien aan de linkerkant van de weg zou komen.

In de eerdere versie zouden de twaalf bomen, die als zogeheten 'groene parels'worden aangeduid, sneuvelen. De Bomenstichting maakte hiertegen bezwaar en met succes. 

Door de weg iets op te schuiven en het fietspad wat dichter bij de rijbaan aan te leggen, kunnen deze bomen blijven staan. Negen andere bomen, die een lagere status hebben, zijn wel gekapt.

Het fietspad kan straks in twee richtingen worden bereden. Er komt een afscheiding tussen het pad en de rijbaan. Het eerste deel vanaf de Oude Peelstraat wordt geasfalteerd. Vanaf de Aardbeiweg komen er tegels.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement