Volledig scherm
© Thinkstock

Legpenning voor Wim Boerekamp uit Deurne

DEURNE - Deurnenaar Wim Boerekamp heeft zondag de gemeentelijke Legpenning uit handen van burgemeester Hilko Mak ontvangen in de Willibrorduskerk.

Hij kreeg die vanwege zijn jarenlange inzet voor de koorzang, in het bijzonder het Gregoriaans. Tijdens het Gregoriaans Adventsconcert werd stilgestaan bij het feit dat Boerekamp 55 jaar actief is als koordirigent.

Zelf zong hij al vanaf 10 jaar in een jongenskoor Gregoriaanse lofgezangen. Hij was de oprichter van heren-/knapenkoor Deurne 67. Veel leden die nu nog deel uitmaken van het Deurnes Mannenkoor hebben hun opleiding bij Boerekamp genoten. Hij is bij diverse koren dirigent. Ook zet hij zich onder meer in voor Wijkblad 't Zandklokje, heemkundekring H.N. Ouwerling en bijenhoudersvereniging St. Ambrosius.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.