Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing in Asten over bijgeloof op oude gebouwen

ASTEN - De Vlaamse architect en amateurhistoricus Marc Robben geeft op woensdag 14 december een lezing over tekenen van bijgeloof op oude gebouwen.

De lezing vindt plaats in het Patersklooster, Wilhelminastraat 24, en begint om 20.00 uur. De entreeprijs is 3 euro, leden van heemkundekring De Vonder hebben gratis toegang.

Vaklieden als metselaars en smeden verwerkten vaak symbolen als kruisen, ruiten en tekens in hun werk om onheil te voorkomen. In Brabant, onder meer op het Astense kasteel, zijn er enkele tientallen voorbeelden van te vinden.

Meer info over de bijeenkomst is te vinden op de website van De Vonder.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.