Volledig scherm
Bandeville © ED

Liedjes van Willy DeVille met twist uit Deurne

DEURNE/MIERLO - ‘Heaven Stood Still’. Op de dag dat singer-songwriter Willy DeVille overleed – negen jaar geleden alweer – was dit nummer op diens website te horen.

Het leek de heren van het Deurnese Bandeville dan ook toepasselijk om hun album met nummers van het Americana-icoon Heaven Stood Still te noemen. Zaterdag om 22.00 uur wordt de plaat gepresenteerd in Barberpub Backstage in Mierlo.

Een coveralbum is het niet, volgens pianist Wim Goossens. ,,En we zijn ook geen DeVille-tributeband. We spelen zijn nummers, maar geven het een eigen geluid. Hoe? Door instrumenten toe te voegen aan de nummers. Willy DeVille bracht nummers met alleen bas en piano uit, wij voegen er ook saxofoon, gitaar en drums aan toe.”

Tijdelijk

De muzikanten speelden allemaal eerder in andere bands. Zo delen Goossens en zanger Laurens Mulders een achtergrond bij bluesband Bluesaround.

Bandville zag twee jaar geleden het levenslicht en zou in eerste instantie een tijdelijk project zijn. ,,Het zou beperkt blijven tot vier optredens, maar ze sloegen aan en stoppen was geen optie.”

Het geheim? ,,We brengen plezier naar het podium. En we hebben een goede saxofonist.”

Het plezier bij het publiek zien geeft Goossens de grootste voldoening. ,,Afgelopen zaterdag traden we in Oosterhout op. Mensen vertelden ons dat ze met een goed humeur naar huis gingen.”

De voorzitter van de internationale DeVille-fanclub neemt zaterdag het eerste exemplaar van Heaven Stood Still in handen. Het album ligt er te koop, evenals een dvd met filmregistraties van de cd-opname.

Volledig scherm
Bandeville tijdens een optreden in Wilhelmina in Eindhoven. © ED