Volledig scherm
Liessel kermis © ED (bronvermelding niet nodig)

Liessel wil weg dicht tijdens kermis

LIESSEL - Het overgrote deel van de kermisklanten uit Liessel wil de oude opstelling van de kermis terug. Nu rijdt het verkeer van de Hoofdstraat langs de kermis af. Daarnaast moet er ook iets gebeuren aan het vernielgedrag van jongeren.

Liessel verlangt naar vervlogen tijden. Naar de tijd dat de kermis nog één kermis was. Naar de jaren dat er geen weg langs af liep, om precies te zijn. Als het aan de kermisgangers ligt wordt de Hoofdstraat volgend jaar voor verkeer afgesloten.
De Liesselse kermis beleefde woensdag haar laatste dag.

Schade

Vanuit de gemeente en politie klinkt tegelijkertijd de roep om het aantal vernielingen terug te dringen. Dit jaar werd veel schade aangebracht aan de jeu-de-boulesbaan. ,,Het is niet de eerste keer dat er zaken vernield worden op de kermis in Liessel”, liet een gemeentewoordvoerder eerder deze week weten. ,,We gaan in overleg met beveiliging van de horeca en politie om extra te surveilleren.” 
Volgens kermisbezoekers zou het beter zijn als het terrein bij de Zandstraat (dat grenst aan de jeu -de-boulesbaan) geschrapt wordt als kermislocatie. Sinds een aantal jaar staan de botsauto's op het veldje, min of meer geïsoleerd van de andere attracties.
Voorheen stonden de botsauto's bij de kerk. Dat is sinds de Hoofdstraat open is niet meer het geval. De gemeente vindt de suggestie dat de opstelling van de botsauto's mogelijk vernielingen uitlokt, niet correct. ,,Het moet niet uitmaken waar de attracties staan.

Bewuste keuze

Volgens de woordvoerder was het verplaatsen van de kermis een bewuste keuze. ,,De straten waardoor het verkeer omgeleid moet worden, zijn daar niet op berekend.”  In de loop van dit jaar worden bijeenkomsten georganiseerd om verbeteringen voor de kermis te onderzoeken. ,,Deze zouden dan vanaf 2019 doorgevoerd kunnen worden.  Gemeenteraadslid en Liesselnaar Ruud Berkers maakt zich er hard voor dat de weg volgend jaar al dicht gaat. Eerder al stelde hij er raadsvragen over. ,,Ik wist wel dat er gevaarlijke situaties zouden ontstaan. En precies zo was het.”

Volledig scherm
Liessel kermis © ED (bronvermelding niet nodig)

Deurne e.o.