Volledig scherm
ANP Kippa

Marco Borsato hoofdact Nirwana Live

LIEROP - Marco Borsato is de hoofdact van het eenmalige festival Nirwana Live, heeft de organisatie donderdagochtend bekendgemaakt.

Andere optredende artiesten zijn: Caro Emerald, Miss Montreal en Haevn en The Pilgrims Programmeur Mark van Horik bouwt een tweedaags festival (26 en 27 mei) om Borsato heen zodat het evenement rendabel wordt, geeft hij in een toelichting aan. Hij had de kans om de zanger op drie plaatsen te boeken: Hellendoorn, Valkenburg én Lierop.

"Het publiek zal die zaterdag mainstream zijn, publiek wat je normaal gesproken niet zo snel in Nirwana ziet. Dat is niet erg, optredens bij ons hoeven niet per se metal te zijn."

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.