Martien van Grunsven.
Volledig scherm
Martien van Grunsven. © FotoMeulenhof

Matje uit Helenaveen mag 'zijn' folders weer bezorgen

HELENAVEEN - Helenaveen kan op aanbiedingenjacht. Martien van Grunsven, beter bekend als 'Matje', gaat weer álle folders rondbrengen. Op donderdag, zijn vaste bezorgdag.

Begin augustus raakte hij één van de twee folderpakketten kwijt. Een vrouw die sinds enkele maanden in Helenaveen woont, had geklaagd dat de folders pas op donderdag op de deurmat vielen, terwijl deze al op dinsdag geleverd worden. 

Ze nam contact op met het bedrijf dat de folders levert, Spotta. Dat was gevoelig voor de klacht en sommeerde Van Grunsven om ook op dinsdag een ronde te maken. Matje weigerde dat. Hij en zijn vrouw combineren al jaren het bezorgen van twee kranten en twee folderpakketten. Dat mocht volgens een oude afspraak op donderdag.  

Een flinke klus. Twee keer rond gaan (hij te voet in de dorpskern, zijn vrouw Gertje met de auto in het buitengebied) kost zoveel tijd en benzine, dat het nauwelijks meer loont, zo zei Matje. 

'Alles weer op donderdag'

Spotta is nu op zijn besluit teruggekomen om het echtpaar niet meer in te schakelen. "Alles mag weer op donderdag, gewoon zoals is afgesproken", vertelt een gelukkige Van Grunsven. Matje mag niet alleen weer bezorgen, hij gaat er zelf ook nog op vooruit. "Ik verdien nu zelfs meer, beter kan het niet." 

De inwoonster die klaagde, heeft water bij de wijn gedaan. "Mevrouw gaat haar brievenbus verplaatsen zodat ik er makkelijker bij kan, anders staat hij heel onhandig achter aan de oprit."

Waarom Spotta overstag is gegaan? Het bedrijf reageert niet. Matje denkt dat ze niemand anders konden vinden.