Na 44 jaar dag van de waarheid voor familie van vermiste Martens en Hölskens: 'Geweldig dat er gezocht wordt'

VideoLIESSEL – De politie van de gemeente Deurne is maandag met man en macht in De Brink in Liessel aan het zoeken naar de lichamen van de sinds 1974 vermiste Hans Martens en Piet Hölskens uit Asten. Voor de familieleden van de slachtoffers is het ‘de dag van de waarheid’.

Martens en Hölskens werden bijna 44 jaar geleden voor het laatst gezien in een café in Deurne. Niemand weet waar ze zijn, de verdwijning is altijd een raadsel gebleven. Niet alleen voor de politie, maar zeker ook voor de familieleden. Zij zijn blij dat deze dag eindelijk is aangebroken. ,,Geweldig dat er gezocht wordt. Je blijft er al die jaren mee bezig. Ik hoop dat ze hen vinden, dat geeft rust”, zegt Jan Hölskens, broer van de vermiste Piet. ,,Dan heb ik de oplossing en kan ik het afsluiten.”

Hoop

Volledig scherm
Jan Hölskens en Riet Martens. © Tonny Peeters

Ook Gerda en Riet Martens, zussen van de verdwenen Hans, zijn bij de zoekactie aanwezig. ,Ik was zeven jaar oud toen Hans vermist raakte, wij scheelden vijftien jaar. In die eerste periode heeft de familie heel veel verdriet gehad. Onze moeder heeft, totdat ze overleed, de hoop gehad dat Hans en Piet teruggevonden zouden worden. Ze zei altijd: 'Hans zou het mij niet aandoen om zomaar te vertrekken'", vertelt Gerda. ,,Opnieuw is er de hoop dat we meer te weten komen over de vermissing. En dus sta ik hier al vanaf vanochtend. We hopen dat ze iets vinden. Al is het maar een wieldop of een stukje nummerbord."

Auto

De politie heeft er altijd rekening mee gehouden dat de vrienden om het leven zijn gekomen door een misdrijf. Behalve Martens en Hölskens, verdween ook hun auto. Daar wordt nu eveneens naar gezocht. 

Bart Vaessen, woordvoerder van de politie. ,,Wanneer we iets vinden, dan brengen we dat naar buiten. Het is nu wachten op het Team Onderwaterzoekingen. Wanneer we op een autowrak stuiten, dan gaan we daar heel zorgvuldig mee om. Er zal een team van duikers en forensisch experts moeten komen. Dat zal hoogstwaarschijnlijk vandaag niet meer gebeuren." 

Klik op de blokken voor meer informatie over de vermissing

Volledig scherm
De zoektocht op De Brink is gestart. © Bert Jansen
Volledig scherm
Mogelijk is hier de auto gedumpt. Er wordt met een boot en speciaal sonarapparatuur gezocht. © Tonny Peeters
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement