Volledig scherm
Van links naar rechts: José van Dongen, Lien Aarts, Tonny van der Werf en Petro Bots van Una Sono. © Fotomeulenhof

Na zestig jaar nog steeds plezier in zingen bij koor uit Liessel

LIESSEL - De Liesselse zangvereniging Una Sono bestaat zestig jaar en viert dat met een groot jubileumconcert 'The Sound of Musical' op zaterdag 3 november.

Als jonge meiden waren Lien Aarts en Tonny van der Werf twee van de eerste leden van Una Sono dat toen nog Gemengd Zangkoor Sint Willibrord heette. Zestig jaar later zijn ze er nog steeds elke repetitie bij en zingen ze mee bij het grote jubileumconcert. ,,Ik ben vooral heel trots en dankbaar dat ik er nog bij kan zijn. Ik geniet nog steeds enorm van het zingen, want als ik zing, word ik blij'', zegt Aarts. Van der Werf: ,,Die vrijdagavond, waarop al zestig jaar de repetities plaatsvinden, is gewoon mijn avond. Daar komt niemand aan."

Het jubileum zorgt ervoor dat veel herinneringen naar boven komen. Van der Werf: ,,Ik kan me nog goed herinneren dat er in de krant een oproep stond om lid te worden van het koor. Je mocht erbij vanaf zeventien en ik was gelukkig net zeventien." Aarts kwam op haar achttiende bij het koor. Het koor is onlosmakelijk verbonden geraakt met hun leven. Van der Werf: ,,We maakten alles samen mee: van het eerste vriendje tot trouwen, kinderen krijgen en overlijdens." Aarts: ,,We zijn altijd al één hechte groep geweest, net een familie."

Lief en leed

In goede, maar ook in mindere tijden staan de koorleden voor elkaar klaar. ,,Na elke repetitie blijft er een clubje van tien tot vijftien leden hangen, waarin lief en leed wordt gedeeld", zegt koorlid Petro Bots. Die betrokkenheid is ook merkbaar bij het jubileumconcert. ,,Elk koorlid is betrokken bij een onderdeel van de organisatie. Iedereen draagt zijn steentje bij", aldus bestuurslid José van Dongen.

Tijdens het concert deelt Una Sono het podium met harmonie Sint Cecilia, dansgroep Poertwa en toneelvereniging De Plankeniers. Bots: ,,We willen een Joop van de Ende-achtig gevoel neerzetten met rode loper, een kleurrijke musicalavond in een schitterend theater. We gaan echt niet dansen. Daar hebben we immers Poertwa voor."

Una Sono trakteert het publiek op nummers uit onder andere Hair, Jesus Christ Superstar en The Lion King. Aarts: ,,In het begin zongen we een wat meer klassieker repertoire, maar ouderwets zijn we nooit geweest. Zo ging dat gewoon in die tijd."

The Sound of Musical op zaterdag 3 november, 19.30 uur in gemeenschapshuis De Kastanje in Liessel. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar bij Bob, Cafetaria The Pepper en brasserie De Hoofdzaak in Liessel en boekhandel Berkers in Deurne.