Volledig scherm
De nieuwe asfaltlaag van de Regenweg zorgt voor onveilige situaties. De gemeente gaat de berm opvullen, maar dat kost tijd. © bewoners regenweg

Nog steeds geen einde aan werk Regenweg in Liessel

LIESSEL - De werkzaamheden aan de Regenweg in Liessel duren ruim een maand langer dan verwacht. De bermen liggen nog open, waardoor de nieuwe verhoogde asfaltlaag voor onwenselijke situaties zorgt. Bewoners zijn niet blij met de gang van zaken.

Het zou op 1 september afgerond zijn, het werk aan de Regenweg in Liessel. Maar het opvullen van de bermen liep grote vertraging op, laat een woordvoerder van de gemeente Deurne weten. De bewoners zijn ongelukkig met de gang van zaken. De nieuwe, centimeters hoge asfaltlaag zorgde de afgelopen weken voor onwenselijke en soms onveilige situaties. De bewoners van negen huishoudens van de Regenweg zijn de 'puinhoop' voor hun huizen inmiddels beu, laten ze weten. ,,Het werk zou op 1 september al af zijn, maar er gebeurde helemaal niks en we hoorden ook niks. Als we belden kregen we geen duidelijke antwoorden. Voor fietsers en sommige auto's was het geen doen hier, met die scherpe rand langs de weg. Ze hebben er vijftien centimeter nieuw asfalt op gestort", verklaren de bewoners.

Het egaliseren van de weg richting opritten van de huizen liep vertraging op, maar vooral het opvullen van de bermen duurde langer dan de bedoeling was. ,,Het heeft inderdaad langer geduurd dan gepland", erkent een woordvoerder van de gemeente Deurne. ,,Als we aan asfaltonderhoud doen, dan doen we dat op meerdere plekken tegelijk om efficiënt te kunnen werken. Voor alle plekken samen is er altijd een plaats waar we het zand neerleggen. Dat moet eerst bemonsterd worden, gezeefd en schoon verklaard en dat heeft langer geduurd dan we hoopten. Nu worden op de Regenweg de bermen opgevuld, daardoor is het probleem met de hoge randen dadelijk ook opgelost."

Modderpoel

De bermen worden opgevuld met zwarte grond. Daar groeit na enige tijd vanzelf gras overheen, aldus de gemeente. Bewoners vrezen dat het in de winter bij hen voor in een modderpoel verandert, omdat er nu geen gras meer kan kiemen. ,,Als mensen last hebben van modder kunnen ze dat bij ons melden, dan vegen we de straat", verklaart de gemeente, die ook aangeeft dat het betreurt dat de bewoners overlast ervaren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Deurne e.o.