Volledig scherm
© Bart Meesters

Onderzoeksraad staakt onderzoek naar dodelijk ongeval met hoogwerker in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - De Onderzoeksraad voor Veiligheid laat weten het dodelijke ongeval met een hoogwerker bij het Van der Valk-hotel in Zaltbommel niet verder te onderzoeken. De organisatie verwacht geen structurele veiligheidstekorten aan te treffen.

Daarmee bedoelt de Onderzoeksraad veiligheidstekorten die voor de hele bouwsector zouden kunnen gelden en die vragen om nadere maatregelen. "Wij zijn ter plaatse geweest in Zaltbommel", aldus een woordvoerder. "De conclusie is dat er geen structurele achterliggende veiligheidstekorten te verwachten zijn waar lessen uit te trekken zijn. Vandaar dat wij niet verder gaan onderzoeken."

Reclamedoek
Bij het ongeval van begin mei kwamen 2 bouwvakkers om het leven en raakte er één gewond. De mannen waren bezig een groot spandoek op te hangen toen het bakje waarin zij stonden naar beneden viel.

Raadsel
Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. De Inspectie SZW van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zegt nog volop bezig te zijn met het technisch onderzoek en doet daarom nog geen uitspraken.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.