Volledig scherm
ANP

Ook tweede locatie gebroeders Nooijen uit Deurne aangepakt

DEURNE - Loonbedrijf Gebr. Nooijen uit Deurne moet ook op de tweede locatie aan de Ommezwanksedijk stoppen met mestverwerking van derden. Doet het bedrijf dat niet, dan volgt mogelijk een boete van vijftigduizend euro per week met een maximum van 2,5 ton. Een identieke boete dreigt vanwege eenzelfde vergrijp op de eerste bedrijfslocatie aan de Kanveldweg. Overtredingen aldaar moeten voor zaterdag 17 maart zijn opgelost. 

Het loonbedrijf verwerkt op grote schaal illegaal mest van derden, bleek tijdens een controle van het Peelland Interventie Team op 31 januari. De mestverwerking en -opslag is in strijd met het bestemmingsplan en er is ook geen omgevingsvergunning voor aangevraagd. De brief voor de eerste locatie ging vrijdag 2 maart de deur uit, aangetekende brief nummer twee voor de Ommezwanksedijk volgde op maandag 12 maart. De Gebroeders Nooijen krijgen twee weken de tijd om te reageren. Hierna volgt een definitief besluit of er gehandhaafd wordt of niet. 

Op de tweede locatie staan ook nog twee loodsen die zonder vergunning zijn gebouwd. De eigenaar moet die nu verwijderen. Verder is aangegeven dat het bedrijf een foliebassin, een mestsilo en de oprichting van een installatie voor scheiding van drijfmest moet verwijderen, omdat hiervoor geen omgevingsvergunning is aangevraagd. 

Verder moet Nooijen maatregelen treffen aan een mestbassin zonder afdekking, aanwezigheid van twee ongekeurde bovengrondse tanks en de opslag van agrarische meststoffen zodat ze niet in aanraking komen met hemelwater. 

Tot slot zijn aan de Ommezwanksedijk dakplaten aangetroffen waarvan een sterk vermoeden bestaat dat ze asbest bevatten. Nooijen moet die platen verwijderen, nadat eerst een inventarisatierapport is opgesteld.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement