Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Opnieuw aanvraag voor huisvesting arbeidsmigranten Deurne

DEURNE - Bloemenhandel Jack van Vlerken uit Mierlo probeert wederom een vergunning te krijgen om arbeidsmigranten te huisvesten in Deurne. De vorige aanvraag werd afgewezen door de gemeente. 

In totaal wil de Mierlose bloemenhandelaar 28 arbeidsmigranten permanent huisvesten. Zes van hen zouden in een woonhuis aan de Helmondsingel 22 moeten komen; 22 werknemers in een kantoorpand aan de Helmondsingel 24. 

Van Vlerken deed eerder dit jaar een poging om  arbeidsmigranten legaal in de twee panden te laten verblijven, maar dit verzoek werd afgewezen.
De gemeente oordeelde dat het in strijd is met het bestemmingsplan. Op die locatie mogen volgens de wet geen tijdelijke werknemers gehuisvest worden. Daarnaast voldeed het op een aantal punten niet aan regels, zoals voor brandveiligheid, vluchtroutes en ventilatievoorzieningen. 

Na de afwijzing diende Van Vlerken twee nieuwe afzonderlijke aanvragen in: een voor nummer 22 en een voor nummer 24. Voor Helmondsingel 24 is een tijdelijke huisvestingsvergunning  -tot mei 2018- aangevraagd. Dit omdat het pand eerst verbouwd moet worden om er legaal mensen onder te kunnen brengen. ,,Nu voldoet het niet aan de regels. De mensen moeten wettelijk tien vierkante meter eigen ruimte hebben en dat is niet het geval”, laat een woordvoerder van de gemeente weten. 

In mei is de laatste lichting werknemers van dit seizoen weg en dan wil Van Vlerken starten met de verbouw. Na die tijd moet hij wederom een nieuwe vergunning aanvragen voor het onderbrengen van 22 werknemers. 

Het is niet duidelijk wanneer de gemeente beslist  over de aanvragen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement