Volledig scherm
De bandenresten op het terrein van recyclingbedrijf Van den Hoogen zijn weer gaan roken

Opnieuw rokende bandenresten bij Van den Hoogen

SOMEREN-HEIDE - De bandenresten in een container op het terrein van recyclingbedrijf Van den Hoogen in Someren-Heide zijn vrijdagochtend weer gaan roken.

Volgens een gemeentewoordvoerder gaat het om broei. Omwonende Marco Stolwijk meldde dit vrijdagochtend bij de gemeente Someren. Het is de tweede keer binnen amper vijf dagen dat de bandenresten weer zijn gaan smeulen. "Bizar", aldus Stolwijk.

De brandweer was rond 9.00 uur ter plaatse en bluste direct de resten in de container die het dichtste bij de Groeneweg staat. Uit voorzorg werd ook een container achter de loods op het terrein natgespoten.

Lees zaterdag meer in het ED of in de digitale krant. Daarin onder meer ook een reconstructie van het dossier-Van den Hoogen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.