Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv

Optocht Zeilberg: veel snoep, veel decibels

ZEILBERG - Het snoepgoed bleef maar komen. Op een gegeven moment lag er zo veel dat de kinderen langs de route van de optocht in Zeilberg er een sport van maakten om de toffees, dropjes en spekjes terug in de carnavalswagens te gooien. Wagens die veelal bevolkt werden door jongelui en waarvan de meeste dankzij de housebeats bijzonder goed te horen waren. Waarbij de luidste van allemaal een bordje droeg van Hoorzaak Van Neerven.

Allez, met carnaval moet het allemaal niet te serieus zijn. En dus verbasterde een groep ‘bluumkes’ een orchidee via oarig idee tot orgie day en hielden de Klippels de toeschouwers voor dat het tijd is voor groene energie, terwijl de jaknikker op hun wagen vrolijk bleef jaknikken. Het enige politieke commentaar ging over de gymzaalkwestie en was verre van grievend: Geen eigen gymzaal, dat is pech, nu slingert de bus steeds over de weg, gaven ‘De B&W’s Zeilberg’ het publiek mee.

Hieronder volgt de uitslag van de optocht in Zeilberg.

Kinderen

Individueel/duo's:

1 Ik zorg voor een schone optocht

Groepen:

1 Een blik werpen

Kleine wagens:

1 De giebel grieten skiën in Tirol

Grote wagens:

1 De partypoppers we varen vooruit en pakken de buit

Volwassenen

Individueel/duo's:

1 De boom kweekers

Groepen:

1 Carwash

Kleine wagens:

1 Oarig idee

Grote wagens:

1 Met onze spektakel wagen  

Stuur zelf ook mooie foto's in naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
© Fotopersburo van de Meulenhof bv
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kwart eeuw priester: reden 
voor feest in Deurnese kerk

    Kwart eeuw priester: reden voor feest in Deurnese kerk

    DEURNE - Hij rijgt de feesten aaneen, de Deurnese pastoor Paul Janssen. Eerder dit jaar vierde hij dat hij twaalf en een half jaar geleden neerstreek in Deurne. Vervolgens werd hem tijdens de lintjesregen een koninklijke onderscheiding opgespeld. En in het weekend van 9 en 10 juni viert de pastoor dat hij vijfentwintig jaar geleden tot priester werd gewijd. Ter ere van zijn jubileum zijn er twee speciale vieringen. ,,Op zondag is er een gezinsviering met alle communicanten uit de hele parochie, zo'n honderd kinderen. Er zingt een gelegenheidskoor en daar kunnen zich nog mensen voor opgeven.” Het koor repeteert nog drie keer: twee maal op donderdag en een keer op dinsdag. Er wordt onder andere een liedje gezongen van Kinderen voor Kinderen dat speciaal is herschreven. ,,Het gaat over een herder die op zoek is naar ruimte en die zijn schapen de ruimte geeft om hun eigen weg te zoeken. In het verlengde daarvan kan iedereen herder zijn. Een mooie tekst waar ik me heel erg in kan vinden.”

Deurne e.o.