Volledig scherm
Tij Kools © Rene Manders/fotomeulenhof

Oud-Deurnenaar Tij Kools (79) overleden

VEGHEL - Tij Kools is vrijdag 28 oktober overleden op 79-jarige leeftijd. De oud-Deurnenaar stierf thuis in Veghel na een kortdurend ziekbed. Kools genoot in de Peel bekendheid om zijn vele sociaal-culturele activiteiten.

Zo voerde hij in de jaren zeventig het verzet aan tegen gifdumpingen in de Deurnsche Peel. Ook publiceerde hij tientallen boeken. Veruit de meesten gaan over de Peel en zijn bijzondere bewoners, zoals ‘kluizenaar’ Grard Sientje, schrijver Carel Swinkels, advocaat Dirk ‘Rooie Reus’ de Vroome en Leo ‘De Ziener van de Peel’ Kluijtmans.

Kools was ook een groot natuurliefhebber, fotografeerde en maakte enige tijd zelf ook kunst. Kools woonde de laatste 25 jaar in Veghel met zijn vrouw Roseriet (57) en zoon Micha (23). Een week voor zijn overlijden publiceerde het ED een interview met Kools, waarin hij terugblikte op zijn leven.

Kools wordt vrijdag 4 november begraven op Natuurbegraafplaats Weverslo in Heide. De afscheidsdienst begint om 11.00 uur. Het adres van de begraafplaats is Janslust 11.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement