Volledig scherm
© pixabay

Overlast omgeving Peter Vinkpad Deurne teruggedrongen

DEURNE - Het was lang een beruchte hoek: de omgeving van het Postpaadje en het Peter Vinkpad in het centrum van Deurne. Stappende jongeren zorgden er in het weekend voor buitensporige overlast. Nu lijken extra inspanningen van de politie
hun vruchten af te werpen.

Ze poepen wel eens op straat, staan te vrijen onder het balkon, maken ruzie of drinken zich totaal klem voor hun neus. Maar om echt van overlast te spreken, dat is te zwaar uitgedrukt. Er gebeurt weleens wat in het weekeinde, vatten bewoners van residentie Visserhaeve het samen. "Maar zo erg als het was, is het echt niet meer."

In de zomer van 2015 trokken de omwonenden van het Postpaadje, Visser en Peter Vinkpad aan de bel. Ze waren de wekelijkse overlast van stappende jongeren in hun buurt meer dan beu. De maat raakte vol toen er op een nacht ruiten sneuvelden omdat er bierflesjes tegenaan waren gegooid.

Er volgden gesprekken met de politie en de gemeente. Sindsdien surveilleert de politie extra tijdens horecanachten, laat een woordvoerder weten. "Ook een particuliere beveiligingsorganisatie die belast is met toezicht in het centrum loopt er rond", zegt hij.

De gemeente laat in het gebied permanent de straatverlichting aan om overlast tegen te gaan. Sinds de maatregelen hebben bewoners zeker het idee dat de situatie verbeterd is. "Vorig jaar lagen ze hier in het gangetje te zuipen, nu hebben we er nauwelijks last van. Er is meer controle", aldus bewoners van de begane grond.

Deurne e.o.