Volledig scherm
Intercity op het station van Deurne. © FotoMeulenhof

Petitie tegen minder intercity's in Deurne

DEURNE - Het duurt nog wel even voor het zover is (2025), maar de partij Doe! start toch al een petitie om een stokje te steken voor dit in haar ogen onzalige idee. Vooralsnog alleen online, maar fractievoorzitter Michel Dankers sluit niet uit dat hij de straat op gaat. Of beter gezegd het station, als straks de vakantie voorbij is. ,,Want we willen de reizigers hier nadrukkelijk bij betrekken."

Dat behalve die ene intercity ook twee sprinters per uur in Deurne stoppen, doet er niets aan af. Dankers: ,,Straks kunnen mensen vanuit Deurne nog maar één keer per uur direct naar de Randstad rijden. Daarvan willen we de reizigers bewust maken. Het kan betekenen vroeger op en later thuis."

Er is nog een kwalijk effect, benadrukt hij. De spoorbomen zullen langer dicht zijn. ,,Daar zouden ze in Helmond hun schouders over ophalen, gezien alle onderdoorgangen daar. Hier in Deurne zijn we al blij als we één tunnel krijgen."

Dankers denkt dat zijn partij de hele raad meekrijgt in het protest tegen minder intercity's. Wethouder Marinus Biemans, ook van Doe!, heeft per brief al aan staatssecretaris Van Veldhoven gevraagd het aantal intercity's dat in Deurne stopt te handhaven.