Volledig scherm
De rechtbank in Breda © BD

Pool moet werkstraf krijgen na vechtpartij in Ommel

DEN BOSCH - Een Poolse verdachte moet een taakstraf van 120 uur uitvoeren omdat hij vorig jaar betrokken was bij een stevige vechtpartij in Ommel. Dat eiste officier van justitie Caroline Krol dinsdag voor de rechtbank.

Schuldbewust zat Lukasz G. (27) voor zijn rechters in Den Bosch. Met twee landgenoten was hij in juli vorig jaar middenin de nacht naar het huis van acht andere Polen getrokken, ijzeren pijpen en steeksleutels in de hand, veel drank in de man. Eerder op de dag had het achttal ruzie gemaakt met een van de twee kompanen met wie G. ten strijde trok. "Dom, onverstandig en onvolwassen", vindt G. nu zijn actie van die zomeravond. Hij kreeg zelf harde klappen. Nog steeds loopt hij onvast na een knie-operatie ten gevolge van de vechtpartij. Omstanders vonden hem 'voor dood' in de sloot.

Verwondingen
Maar de andere partij liep ook letsel op. Een vleeswond, schouderletsel en ook een zere knie, onder meer. Die verwondingen waren dusdanig dat officier van justitie Krol even overwoog een onvoorwaardelijke celstraf te eisen. Dat deed ze uiteindelijk niet omdat G. nu de indruk wekt van 'gewoon een hardwerkende jongeman die zijn best doet.' Ze eiste bovenop de taakstraf een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Deurne e.o.