Volledig scherm
Het ongeluk op de N270 veroorzaakte een ravage, en niet voor de eerste keer. © fotopersburo Bert Jansen

Provincie gaat snel aan de slag met snelheidsbeperkende maatregelen na nieuw ongeluk N270

VIDEODEURNE - Snelheidsbeperkende maatregelen komen er snel, belooft de provincie na het vijfde ongeval in een jaar tijd op de N270.

En wéér was het raak. Op de N270 in Deurne botsten dinsdagochtend rond zeven uur twee vrachtwagens frontaal op elkaar. De beide chauffeurs raakten daarbij gewond. Voor de vijfde keer binnen een jaar vielen er slachtoffers bij een ongeval op de N270/Langstraat (Helmond-Venray). Dit allemaal in afwachting van de reconstructie van deze doorgaande weg langs Deurne. En ook in afwachting van tijdelijke maatregelen om het verkeer af te remmen.

Het ongeval van dinsdag, op het deel tussen de afslagen Bakelseweg (N604) en Milhezerweg, werd veroorzaakt door een automobilist. Dat verklaarde de politie. Een trucker die in de richting Helmond reed, moest hard remmen omdat een auto vlak voor hem invoegde. De vrachtwagen raakt hierdoor uit balans en kwam op andere weghelft terecht. Daar botste de truck tegen een tegemoetkomende vrachtwagen.

Beide truckers raakten bekneld in hun voertuig en moesten worden bevrijd. De automobilist werd aangehouden. Over de identiteit van de drie personen en de aard van de verwondingen kon de politie nog niets zeggen. De ravage was enorm. Dat deel van de weg was tot drie uur 's middags dicht.

Flitskasten

Omwonenden en de politieke partij DOE! sloegen in de zomer alarm over de onveilige situatie op de N270/Langstraat. Daarop volgde overleg tussen gemeente, provincie en politie over tijdelijke verkeersremmende maatregelen, in aanloop naar de geplande reconstructie van 2019. Provincie, gemeente en politie treffen voorbereidingen voor het plaatsen van flitskasten, attentieborden en displays met de gereden snelheid. Het attentiebord dat aangeeft hoeveel afstand er moet zijn, staat er al, maar werkt niet meer. Dat wordt weer in gebruik genomen. Ook komen er snelheidscontroles. Dit alles moet nog dit jaar gebeuren, belooft de woordvoerster. ,,De maatregelen richten zich op het traject tussen de afslag Walsberg en Venray. Hier gaan we heel snel mee aan de slag. Volgens de politie is dit het traject waar snelle maatregelen nodig zijn in verband met de verkeersveiligheid. Voor het stuk waar het ongeluk plaatsvond, is een studie gepland waarin wordt gekeken naar doorstroming en veiligheid. Aan de hand van de uitkomsten bepalen we welke verdere maatregelen nodig en mogelijk zijn."