Volledig scherm
© ANP

Rechter vernietigt woningbouwplan Lagekerk Deurne

DEN HAAG/DEURNE - De Raad van State heeft woensdag het gehele woningbouwplan aan de Lagekerk vernietigd omdat de gemeente Deurne de parkeerregeling niet heeft aangepast.

Afgelopen april gaf de Raad de gemeente vijf maanden de tijd om met oplossingen te komen voor het benodigde aantal parkeerplaatsen. Die termijn werd niet gehaald. De gemeente vroeg om uitstel maar dat verzoek werd afgewezen. De Raad ziet zich nu genoodzaakt het gehele bestemmingsplan te vernietigen. Dat plan maakt het voor ontwikkelaar Lage Kerk BV mogelijk om 37 woningen te bouwen. 

Omwonenden waren naar de Raad van State gestapt omdat ze parkeeroverlast vreesden. Een oplossing leek acht extra parkeerplaatsen bij de huisartsenpraktijk. Maar de hoogste bestuursrechter vond die oplossing wettelijk niet acceptabel omdat het om dubbelgebruik zou gaan. En dat is niet toegestaan als onderdeel van een nieuwbouwplan.

Daarna kwamen de initiatiefnemers van de bouw met de aankoop van een strook grond grenzend aan het parkeerterrein van Jumbo. Ook dat zou plaats bieden aan acht auto's. De raad kon er echter in de laatste vergadering voor de zomer niet mee instemmen omdat een koopovereenkomst ontbrak. "Daarmee was de parkeeroplossing niet duurzaam geregeld", aldus de gemeentelijk woordvoerder.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement