Volledig scherm
Remco van Bogget in de Sint Maartenskliniek. © Flip Franssen

Remco van Bogget uit Someren overleefde val van 15 meter uit hoogwerker en vertelt nu zijn verhaal

SOMEREN - De 24-jarige Remco van Bogget uit Someren viel samen met zijn collega’s Jos Relou (61) en Bart Vink (53) vanuit een hoogwerker vijftien meter naar beneden. Als enige overleeft Van Bogget de val in Zaltbommel op 3 mei. Inmiddels ruim vier maanden later praat hij voor het eerst over het godswonder dat hij er nog is.

Zo’n beetje ieder bot in de rechterkant van zijn lichaam heeft hij gebroken. Tijdens een hersteloperatie krijgt hij een hartstilstand, maar de vechtjas in hem zorgt ervoor dat hij er toch weer bovenop komt. Inmiddels heeft hij zestien operaties achter de rug en nummer zeventien komt eraan.

Hij vertelt zijn verhaal vanuit de Sint Maartenskliniek nabij Nijmegen waar hij sinds negen weken aan zijn herstel werkt. "Ik wil weer kunnen lopen. Ook hoop ik terug te keren als timmerman, al begrijp ik dat dat in mijn situatie wellicht niet meer kan.”

Justitie doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, laat een woordvoerster van het Functioneel Parket in Zwolle weten. Het kan nog maanden duren alvorens er conclusies getrokken worden.

Medisch dossier:

Remco van Bogget liep enorm veel verwondingen op. De waslijst bestaat voornamelijk uit botbreuken (met name in de rechterkant van zijn lichaam) en verbrijzelingen: voet, enkel, open onderbeenbreuk, bovenbeen, bekken, staartbeen, schaambeen, rib, elleboog en pols. Ook brak hij zijn linkerpols en -hand. Daarnaast zijn splinters van zijn onderste ruggenwervels afgebrokkeld. Er volgden twee huid- en spiertransplantaties (uit buik en rug) vanwege open beenwond. Huid moet op (spier)weefsel groeien. Bovendien had hij een klaplong, dubbele longembolie door bloedpropjes, poreuze bloedvaten door de klap en waarschijnlijk een hersenschudding. Hij overleefde ook nog een hartstilstand tijdens een hersteloperatie. Inmiddels ligt hij ruim negen weken in de Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen) om te revalideren.

Lees het volledige verhaal over Remco in het ED van zaterdag of via onze digitale krant.

Volledig scherm
Op 3 september regelen zijn vrienden via stichting WensAmbulance dat Remco naar de Heise Bierfesten wordt gebracht. © Privécollectie, Kim van der Steen
Volledig scherm
Een serenade voor Remco van Bogget door d'Einder Muzikanten waar hij slagwerker is (september 2016). © Privécollectie
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.