Ride & Run
Volledig scherm
Ride & Run © Angeliek de Jonge

Ride & Run: te paard, rennend of op de fiets door bossen Deurne

DEURNE - Een ruiter of amazone met een hardloper ernaast of een mountainbiker. Een niet alledaags tafereel dat komende zaterdag 28 oktober te zien is in de bossen bij Deurne. Het hippisch centrum houdt dan het evenement 'Ride & Run'. 

,,Ze moeten bij elkaar blijven", legt vestigingsmanager Willem-Jan Piggen uit. Dat betekent aanpassen aan elkaars snelheid. ,,We houden wel een klassement bij, maar het gaat om de beleving." 

Parcoursen

De combinaties van ruiter met één of twee hardlopers kunnen kiezen uit parcoursen van 5, 10 of 20 kilometer.  Voor teams die bestaan uit een ruiter en één of twee mountainbikers is de keuze 10, 20 en 30 kilometer. De inschrijving zit al vol. Startplaats is het hippisch centrum aan de Bruggenseweg. Het eerste team vertrekt om 10.00 uur. Het evenement duurt tot  16.00 uur.

Ride & Run is al vaker gehouden, maar nog nooit in Deurne. In het verleden deden er toppers aan mee als Imke Schellekens-Bartels, Adelinde Cornelissen en Bianca Schoenmakers. Ook Deurne heeft een bekende ruiter weten te strikken: Piet Raijmakers junior. De Astenaar doet mee samen met zijn vrouw Michelle.  

Opvallend genoeg gaat Raijmakers zelf geen paard rijden. Hij stapt op de mountainbike. 'Ik zit al de hele dag op het paard', zegt hij daar zelf over. Zijn vrouw klimt in het zadel.

De routes lopen door het Zandbos en de langste doet ook de Brouwhuissche Heide aan. 

Piet Raijmakers junior.
Volledig scherm
Piet Raijmakers junior. © Jean Pierre Reijnen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement