Volledig scherm
Impressie van de nieuwe hotelkamers, zoals die gebouwd gaan worden in het Hippisch Centrum Deurne. © Hippische Centrum Deurne

Slapen bij je paard
in Deurne

DEURNE - Het Hippisch Centrum Deurne werd een jaar geleden overgenomen door Libéma. Het bedrijf wil hotelkamers bouwen. Het ziet brood in de combinatie slapen en stallen.

Wat doe je met een enorm schoolgebouw als de school vertrekt? Dat is een vraag waar vrijetijdsonderneming Libéma inmiddels een klein jaar op broedt. Het bedrijf schafte in de zomer van 2016 het Hippisch Centrum Deurne aan omdat Helicon er vertrok vanwege teruglopende leerlingaantallen.
Inmiddels zijn de plannen concreet en start fase een van de ombouw naar een groot 'sport- en recreatiecentrum voor paard en ruiter'. Te beginnen met de bouw van vijftien hotelkamers. De aanvraag daarvoor ligt bij de gemeente. ,,Maar als het goed is kunnen we dit jaar beginnen,” zegt vestigingsmanager Willem-Jan Piggen van Libéma. 

Logeren
Met een logeerfunctie erbij hoopt het bedrijf extra ruiters met hun paarden naar Deurne te trekken. Op het terrein zijn onder meer 224 paardenboxen en meerdere rijbanen. Daarnaast is er een directe aansluiting op 125 kilometer ruiterpad. ,,Als de eerste hotelkamers klaar zijn, hebben we alle faciliteiten. Je kunt hier kennis opdoen, trainen, door de bossen rijden, slapen en je paard stallen.” 

Maar ook ruiters uit binnen- en buitenland die deelnemen aan een wedstrijd willen gebruik maken van het Hippisch Centrum, is de inschatting van Piggen. ,,Ruiters en verzorgers willen zo dicht mogelijk bij hun paarden verblijven. Vanuit hier ben je bijvoorbeeld zo in Valkenswaard, bij Tops International Arena. Of bij Peelbergen in Kronenberg.” 
Eric van der Vleuten van de gelijknamige springstal in Someren is enthousiast. ,,Ik denk dat het een goede aanvulling is op wat er al is. Er is veel vraag naar tijdelijke stalling.  Voor buitenlandse ruiters en hun verzorgers is het heel handig om bij het paard te kunnen overnachten. Dus ik denk dat er zeker markt voor is.” 

Kansen
Ook Emile Hendrix, in- en verkoper van paarden, opleider van paarden en begeleider van ruiters ziet kansen. ,,Het kan een gat in de markt zijn, een hotel voor ruiters en paarden. De vraag naar accommodaties om te trainen en te slapen is groot. Maar natuurlijk valt of staat het met de manier waarop het wordt aangepakt.

Piet Raijmakers van de gelijknamige springstal in Asten heeft zijn bedenkingen. ,,Een goed hotel is kansrijk. Maar ik denk dat ze recreatieve ruiters met paarden wel iets extra's moeten bieden, een bijzondere training of buitenrit of iets dergelijks. Tegenwoordig kun je makkelijk ergens in een bed & breakfast gaan slapen en je paard in de buurt stallen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement