Volledig scherm
Grote brand bij recylcingbedrijf in Someren-Heide. © Bert Jansen

Someren liet onveilige situatie bij bandenopslag voortduren

SOMEREN - Bandenopslag Van den Hoogen in Someren-Heide kon jarenlang overtredingen plegen en een gevaar vormen voor de omgeving.

De gemeente Someren greep niet adequaat in bij het bedrijf, dat begin deze maand verwoest werd door brand.

Conclusie gemeente
Een en ander blijkt uit een dik pak klachten van omwonenden en verslagen van controles vanaf 2004, die de gemeente op verzoek verstrekte. Voor zover bekend is sprake van een uitputtend overzicht, aldus de speciaal voor dit dossier ingeschakelde woordvoerder van de gemeente.

Zelfs in 2014 nog concludeert de gemeente dat 'bij brand geen sprake is van een beheersbare situatie'. Maar pas in mei van dit jaar wil zij Van den Hoogen striktere voorschriften gaan opleggen. Er zijn althans geen documenten voorhanden waaruit blijkt dat het anders zou zijn.

Geconfronteerd met de bevindingen zegt burgemeester Alfred Veltman: "Er komt een onafhankelijk onderzoek. Dat wil ik niet voor de voeten lopen door nu al te reageren. Dat vind ik niet passen."

Lees zaterdag meer in het ED of in de digitale krant.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.