Volledig scherm
Schade aan kassen in Someren. © Bert Jansen

Somerense kassen van aardbodem verdwenen

SOMEREN - Het moet automobilisten op de Kanaaldijk Noord tussen Someren en Someren-Eind zijn opgevallen. Het immense kassencomplex van Greenco en kwekerijen Vivaio Peters/Wim Peters lijkt grotendeels van de aardbodem verdwenen.

Het dertig hectare grote glastuinbouwgebied aan de Hoge Akkerweg raakte flink beschadigd tijdens de hagelstorm van 23 juni. Inmiddels is de toekomst van Wim Peters en Vivaio helder, schrijven beide bedrijven op de gezamenlijke website. Beide bedrijven worden vanaf december weer vanaf nul opgebouwd. Momenteel staat alleen nog het geraamte van de Vivaiokas overeind, de rest is al gesloopt.

Bij Greenco is inmiddels de locatie Driemaster, die grenst aan het sportpark van SV Someren, ontmanteld. Inmiddels staat nog zo'n vijftig procent van de veertien hectare grote onderneming overeind.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.