Volledig scherm
Museum De Wieger in Deurne. © Ton van de Meulenhof

Spoed beloofd voor museum de Wieger in Deurne

DEURNE - De verkiezingen zijn in aantocht, constateerde Michiel Dankers van DOE! dinsdag met een grijns op zijn gezicht. En inderdaad: het ging er hier en daar on-Deurnes fel op tijdens de vergadering over de begroting van 2018. Bijna vijf uur, vier moties en twee amendementen later stemde een meerderheid van de raad in. CDA en Transparant Deurne stemden tegen.

Een onverwacht succes was er voor de gymzaal in Deurne Zeilberg. Het CDA-voorstel kreeg de handen op elkaar voor het reserveren van 360.000 euro voor een oplossing in de toekomst. Ook museum de Wieger kan rekenen op spoed achter een oplossing voor hun financiële situatie, beloofde wethouder Biemans. Daarnaast keren de officiële publicaties terug in het Weekblad van Deurne, een breed gedragen wens van de raad.

Gemeentehuis

Kritiek was er vooral op de kosten voor het verbouwen van het gemeentehuis. Transparant Deurne liet weten erg aan te hikken tegen de extra 5,6 miljoen euro die de operatie zou moeten kosten. ,, Is er naar alternatieven gekeken?", vroeg fractievoorzitter Frank van Tilburg zich af. Leo Cuijpers van het CDA deed daar nog een schepje bovenop. ,,U wil het gemeentehuis ombouwen naar een luxe villa. We kunnen dat geld beter in projecten steken waar inwoners van Deurne iets aan hebben."

VVD, PA/GroenLinks, PvdA en DeurneNu -een meerderheid- zagen de noodzaak van de verbouwing naar een 'huis van de toekomst' met minder bedenkingen in. De kostenpost leverde een venijnige botsing op tussen VVD en CDA.

Gebrek aan privacy

Burgemeester Hilko Mak liet in een reactie weten dat het brandveilig maken van het gebouw niet kan wachten. Ook de zorgvleugel moet op korte termijn verbouwd worden, vanwege het gebrek aan privacy bij de entree en in de spreekkamers.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement