Volledig scherm
Rachelle Scheepers van Sportstuif, een sportieve buitenschoolse opvang die ook een vestiging in Deurne opent. © Sportstuif

Sportieve buitenschoolse opvang straks ook in Deurne

DEURNE - Vanaf augustus kunnen basisschoolleerlingen uit Deurne ook naar een buitenschoolse opvang waar vooral gesport en buiten gespeeld wordt. "We willen ze wegtrekken bij tv, mobiel en iPad."

Na Asten en Veldhoven strijkt vanaf 28 augustus ook in Deurne de Sportieve Naschoolse Opvang Sportstuif neer. Bij Sportstuif worden kinderen van 4 tot en met 12 vooral aangespoord om te sporten en buiten te spelen. 

In Deurne vindt de nieuwe buitenschoolse opvang onderdak in De Vlieger aan de Schelde. 
Sportstuif is op alle werkdagen - van einde schooltijd tot half zeven - open, vertelt Rachelle Scheepers. Zij zet samen met een collega de vestiging in Deurne op. 
Bij Sportstuif worden alle mogelijke sporten beoefend, van voetbal tot hockey en van tikspelletjes tot bootcamp en spellen met water.

Plezier hebben
"Het ligt natuurlijk aan de leeftijd wat we met de kinderen ondernemen. En wat de vraag is vanuit de kinderen zelf", aldus Scheepers. "Ik vind het belangrijk dat kinderen plezier ervaren met sporten, ontdekken waar interesses liggen, keuzes leren maken, leren omgaan met winst en verlies en samenwerken. Daarnaast willen we kinderen wegtrekken bij hun mobiel, iPad en tv."

De medewerkers hebben allemaal een sportopleiding en zijn pedagogisch geschoold, benadrukt Scheepers. Bij een opvang van eens per week kost Sportstuif 89,27 per maand. Zonder contract kost de opvang per uur 6,97 euro. 

Om kennis te maken met de nieuwe organisatie kunnen kinderen en hun ouders iedere woensdagmiddag tot en met de zomervakantie van 13.30 tot 14.30 uur een kijkje nemen. 

Deurne e.o.