Volledig scherm
© Thinkstock

Steeds meer kinderen bij Fietsvierdaagse De Peel

DEURNE/HELMOND - Deurne, Stiphout, Meijel en Weert zijn weer de startplaatsen van Fietsvierdaagse De Peel, die dinsdag begint. 

Het programma kent dit jaar vooral wat aanpassingen op het gebied van entertainment voor kinderen, zegt voorzitter Jan Maas van de werkgroep Deurne. ,,Het blijkt dat niet alleen veel gezinnen meefietsen, maar ook grootouders met kleinkinderen. Hierdoor neemt het aantal deelnemende kinderen de laatste jaren gestaag toe.” 

Muziek
Bij de start en finish bij Zalen van Bussel aan de St. Jozefstraat in Deurne staan kinderspelen met springkussen en een mini-treinopstelling. Dagelijks vindt de kinderquiz plaats. 

Maas vertelt dat de fietsvierdaagse dit jaar vooral door middel van muziek aansluit op het artistieke evenement Klanken en kleuren 2017 van Deurne, Palet van de Peel. Troubadour Tonny Wijnands treedt op en praat tevens iedere dag de fietsers binnen. Wie nog mee wil doen, kan zich dagelijks op de vier startplaatsen inschrijven voor 30, 45 of 60 km fietsen.

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.