Volledig scherm
© anp

Streep door huis in Deurne voor negen
arbeidsmigranten

DEURNE - In het huis aan de Romeinstraat 28 in Deurne komen geen arbeidsmigranten van Bm Personeel. Dplannen van uitzendondernemer Martijn Bankers voor het voormalige pand van ORO zijn gesneuveld. Het College sanering zorginstellingen moest de transactie goedkeuren, maar deed dat niet.

De  huisvesting van negen arbeidsmigranten in een huis aan de Romeinstraat in Deurne is van de baan. De verkoop was in principe rond en de vergunning door de gemeente Deurne verleend. Maar het College sanering zorginstellingen ging niet akkoord en dat is een voorwaarde als een zorginstelling vastgoed verkoopt of verhuurt.  Het pand was van ORO. Tot voor kort woonden er cliënten van de zorginstelling. 

Martijn Bankers van uitzendbureau Bm Personeel baalt enorm. ,,Het moest terug in de verkoop en uiteindelijk mocht ik samen met twee andere gegadigden bieden. Toen greep ik er naast”, vertelt Bankers. ,,Vanwege wetten en regels van de overheid heb ik nu heel erg veel kosten gemaakt.” 

Teleurstelling
Volgens makelaar Pieter Van Santvoort is er niks opmerkelijks aan de transactie. ,,We begrijpen dat er teleurstelling is. Maar zowel de koper als de verkoper hebben ontbindende voorwaarden opgenomen in de principe overeenkomst. Koper wilde tijd om de vergunning te regelen, verkoper moest toestemming krijgen van het College sanering zorginstellingen. Er zat veel tijd tussen de principe overeenkomst en het moment dat de vergunning rond was. Het College heeft gezegd: we denken dat er ondertussen een waardestijging is geweest. Daarom moest het terug de markt op. Er waren drie belangstellenden, die mochten alle drie bieden. Uiteindelijk is het een andere partij geworden.”

Bankers heeft nu een huisvestingsprobleem.   ,,Geen woonruimte aanbieden, is geen mensen krijgen in deze branche. Ik wil ze niet ergens als varkens in een stal neerzetten. Je wil ze netjes huisvesten. ”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement