Volledig scherm
© Thinkstock

Tien oud papier-inzamelaars Deurne in nieuwe stichting

DEURNE- Alle Deurnese verenigingen die papier inzamelen zijn per 1 januari 2017 vertegenwoordigd in een nieuwe stichting. Vanaf het nieuwe jaar geeft de gemeente verantwoordelijkheden -waaronder de planning- uit handen aan de nieuwe club.

Voor Deurnenaren verandert er overigens niets. Het gaat geen extra geld kosten en de ophaaldag blijft voor iedereen hetzelfde. Alleen in de Vennen, waar Basisschool Tijl Uilenspiegel en de Kindervakantieweek voortaan papier gaan ophalen, verschuift het naar de tweede zaterdag van de maand. Vijf jaar geleden hing de vlag er voor Deurnese papier-inzamelaars heel anders bij. Ze werden in 2012 bedankt voor hun diensten. De gemeente wilde de inzameling voortaan door een professionele onderneming laten uitvoeren, waardoor ook de kosten voor de inwoners van Deurne op zouden gaan lopen.

Dit besluit viel slecht bij de verenigingen. Sterker nog: het leidde tot ruzie en een gang naar de rechter. Uiteindelijk werd een periode van vijf jaar ingelast om tot een definitieve beslissing te komen: een stichting die verantwoordelijkheden van de gemeente overneemt. ,,We vinden het een mooi resultaat. Het gaat bewoners niks extra kosten en de verenigingen hebben een deel van de opbrengst van het papier", aldus wethouder M. Biemans.

De verenigingen die in de stichting zitten, zijn: Vogelvereniging Kanexo, Sint Hubertus Gilde Liessel, Buurtvereniging 't Slingertje, Harmonie Excelsior Zeilberg, KBO Afd. Walsberg, KBO Afd. Helenaveen, Sint Antonius Abt Gilde, Papieraktie Vlierden, Voetbalvereniging Neerkandia & Zangvereniging "De Veengalm" en Basisschool Tijl Uilenspiegel en de Kindervakantieweek

Deurne e.o.