Volledig scherm
© Thinkstock

Tientallen arbeidsmigranten wonen illegaal in Deurne

DEURNE - In Deurne zijn op vier locaties 31 arbeidsmigranten aangetroffen die daar illegaal wonen. Hoewel de situatie volgens de gemeente onacceptabel is, hoeven ze er niet te vertrekken. Verhuurders en eigenaars moeten zo snel mogelijk hun zaken in orde maken.

In twee huizen en twee loodsen aan de Helmondsingel en de Fabriekstraat in Deurne wonen arbeidsmigranten die daar illegaal verblijven. Het Peelland Interventie Team (PIT) stuitte dinsdag op meerdere overtredingen, werd woensdag bekend.

Er zijn geen vergunningen voor bewoning verleend aan de eigenaars en/of verhuurders, er wonen te veel mensen samen in kleine ruimtes en een pand voldoet niet aan de brandveiligheid.

Onacceptabele situatie
De situatie is onacceptabel, stelt de gemeente Deurne. Desondanks mogen de arbeidsmigranten op de huidige plekken blijven wonen. ,,Het is niet zo dat de situatie dusdanig ernstig is dat we ze op een andere plek moeten opvangen. Maar eigenaars of verhuurders moeten wel zo snel als mogelijk orde op zaken stellen”, aldus de gemeente.

Te beginnen met het aanvragen van vergunningen. Dat hele proces kan maanden in beslag nemen.

Lees meer in het Eindhovens Dagblad, of via de digitale krant.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement