Trein botst op graafmachine bij Snoertsebaan in Deurne: hele dag geen treinen, geen gewonden
VideoDEURNE - Een goederentrein is maandagochtend rond zes uur op een graafmachine gebotst ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne.
Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt. De machinist van de graafmachine, Wim van Dijk, kon op tijd uit het voertuig klimmen. De motor van de graafmachine was uitgevallen op het spoor. Van Dijk werkt bij Mart Munsters Loon & Grondverzetbedrijf. Met de graafmachine wilde hij de spoorwegovergang over om naar Panningen te gaan. Midden op de overgang viel de graafmachine uit en wilde niet meer starten. Toen Van Dijk in de verte de koplampen van de trein zag heeft hij de zwaailichten van de graafmachine nog aangezet en is daarna snel uitgestapt en weggelopen.
"Ik zag een eindje verder mijn blauwe broodtrommel liggen", zei Van Dijk heel nuchter na het ongeluk.
De NS laten weten dat er de hele dag geen treinen rijden tussen Helmond en Horst-Sevenum. Dit komt omdat de bovenleidingen inclusief de masten waar ze aan vastzitten, over een groot aantal meters flink beschadigd zijn. Er rijden stopbussen tussen Helmond, Deurne en Horst-Sevenum. Ook zijn er bussen ingezet tussen Helmond en Helmond Brouwhuis.
De spoorwegovergang Griendtsveenseweg/Snoertsebaan in Deurne is dicht.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen.