Trein botst op graafmachine bij Snoertsebaan in Deurne: hele dag geen treinen, geen gewonden

VideoDEURNE - Een goederentrein is maandagochtend rond zes uur op een graafmachine gebotst ter hoogte van de Snoertsebaan in Deurne. 

Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt. De machinist van de graafmachine, Wim van Dijk, kon op tijd uit het voertuig klimmen. De motor van de graafmachine was uitgevallen op het spoor. Van Dijk werkt bij Mart Munsters Loon & Grondverzetbedrijf. Met de graafmachine wilde hij de spoorwegovergang over om naar Panningen te gaan. Midden op de overgang viel de graafmachine uit en wilde niet meer starten. Toen Van Dijk in de verte de koplampen van de trein zag heeft hij de zwaailichten van de graafmachine nog aangezet en is daarna snel uitgestapt en weggelopen.  

"Ik zag een eindje verder mijn blauwe broodtrommel liggen", zei Van Dijk heel nuchter na het ongeluk.

Volledig scherm
Wim van Dijk (met oranje hesje), machinist van de graafmachine. © ED

 De NS laten weten dat er de hele dag geen treinen rijden tussen Helmond en Horst-Sevenum. Dit komt omdat de bovenleidingen inclusief de masten waar ze aan vastzitten, over een groot aantal meters flink beschadigd zijn. Er rijden stopbussen tussen Helmond, Deurne en Horst-Sevenum. Ook zijn er bussen ingezet tussen Helmond en Helmond Brouwhuis.

De spoorwegovergang Griendtsveenseweg/Snoertsebaan in Deurne is dicht.

Volledig scherm
Volledig scherm
Graafmachine zat vast op het spoor in Deurne. © Bert Jansen
Volledig scherm
Bestuurder van de graafmachine Wim van Dijk (in oranje hesje) na het ongeval © Bert Jansen
Volledig scherm
Bestuurder van de graafmachine Wim van Dijk (in oranje hesje) na het ongeval © Bert Jansen