Volledig scherm
© ANP

Turnvereniging KDO uit Deurne wil gymsportcentrum bouwen

DEURNE - Turnvereniging KDO Deurne wil een nieuw gymsportcentrum laten bouwen. Volgens de plannen zal het centrum ruim een miljoen gaan kosten. Een subsidie-aanvraag van zes ton ligt inmiddels bij de gemeente.

De Deurnese turnvereniging KDO (Kracht Door Oefening) heeft vergaande plannen voor een nieuw te bouwen gymsportcentrum. Het gebouw van 700 vierkante meter zal naar schatting een miljoen euro kosten. De gemeente is gevraagd zes ton bij te dragen.

Het centrum komt volgens de plannen op het terrein van scholengemeenschap IVO Deurne. Grondeigenaar OMO stelt de grond ter beschikking. 

KDO kampt al jaren met huisvestingsproblemen maar de nood is nu acuut geworden, laat de club weten. 

De sportvereniging heeft sinds 2014 een tijdelijk contract voor gebruik van de gymzalen van de oude Dr. Hub van Doorneschool. Op korte termijn moeten de vierhonderd leden het gebouw van Bergopwaarts verlaten, omdat het is verkocht.

Volgens voorzitter Leo Cuijpers, die ook CDA-raadslid is, is het van groot belang dat er een oplossing komt waarmee de club de toekomst in kan. De afgelopen jaren heeft KDO overlegd met de gemeente,  IVO Deurne en met OMO. Met een accommodatie specialist van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie is vervolgens een plan opgesteld.

Het centrum wordt gebouwd voor meerdere sportersgroepen. Van kleuters tot senioren en van topsporters tot recreanten.  IVO Deurne heeft al verschillende sporttalentklassen. Gekeken wordt of dat uitgebreid kan worden met een turnklas. Daarnaast is er de wens om freerunning lessen te geven aan jongeren.

De subsidie-aanvraag wordt voorgelegd aan de commissie Wonen en Vastgoed op maandag 11 september.