Volledig scherm
© anp

Twee nieuwe flitspalen gevaarlijke N270, maar ze doen het voorlopig nog niet

DEURNE - Op de Deurnese Langstraat, de N270, zijn vrijdag twee nieuwe flitspalen neergezet door het Openbaar Ministerie.  Van flitsen komt het voorlopig echter niet. 

De komende maanden moeten de kasten ter hoogte van de Nachtegaallaan en Autobedrijf De Wit namelijk nog meerdere malen getest en afgesteld worden, weet een woordvoerder van de gemeente te vertellen. 

De flitspalen moeten de verkeersveiligheid van de N270 -de provinciale weg van Helmond naar Venray- verbeteren. Eerder werden extra borden geplaatst en een volginformatiesysteem. Dit laatste geeft aan hoe dicht je op je voorganger rijdt.  De maatregelen liggen in het verlengde van de aanstaande reconstructie van de weg. Die laat op zich wachten vanwege lopende bezwaarprocedures. 

De N270 scoort hoog als het gaat om ongevallen, relatief vaak met dodelijke afloop.  Dat de flitspalen voorlopig buiten bedrijf zijn wil overigens niet zeggen dat er geen bekeuringen uitgedeeld worden aan hardrijders, aldus de woordvoerder. ,,De politie controleert er regelmatig."