Volledig scherm
Schade aan kassen in Someren. © Bert Jansen

Van de Donk: Volle aandacht voor gevolgen hagelstorm Someren

SOMEREN - De gevolgen van de hagelstorm voor Someren hebben nog steeds de volle aandacht van Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Ook al is het alweer bijna vijf maanden geleden dat hagelstenen voor miljoenen euro's schade veroorzaakten in de Peelgemeente. Van de Donk bracht donderdagmiddag een werkbezoek aan de gemeente en wisselde ervaringen uit met burgemeester Veltman en de fractievoorzitters in de gemeenteraad. Tevens bezocht hij twee bedrijven. "Het eerste wat ik deed toen ik Someren in reed was kijken hoeveel zeilen er nog op de daken liggen. Verschrikkelijk wat er hier is gebeurd. Wonderlijk dat er geen slachtoffers zijn gevallen", zei hij in het clubhuis van golfbaan De Swinkelsche.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Deurne e.o.