Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Verwarde Ellis Derkx uit Deurne teruggevonden in Peru

DEURNE - De vermiste Ellis Derkx uit Deurne is weer terecht. Ze werd na een zoektocht van een kleine week teruggevonden in de Peruviaanse hoofdstad Lima, waar ze alleen op vakantie was. Dat schrijven familieleden Johannes en Olga Taal op Facebook

De familie maakte zich grote zorgen, want Derkx lijdt aan ernstige psychose, is in de war en vertrouwt niemand. Toch ging ze in haar eentje op reis naar Peru. De laatste keer dat de familie contact met haar had, bevond zij zich op het vliegveld in Lima, maar liep ze weer de stad in. Sindsdien ontbrak ieder spoor van haar.

Uitgeput
Uiteindelijk werd de Deurnese 
na diverse tips gevonden in Lima. Ze was uitgeput, had geruime tijd niet gegeten en geslapen en wandelde blootsvoets door de straten. Een Nederlandse die al langere tijd in de Peruviaanse stad woont heeft Derkx gevonden en haar gekalmeerd. Ze bleef bij haar tot de familie over kwam uit Nederland. 

De fysieke toestand van de Deurnese is momenteel onduidelijk, schrijft de familie. "Omdat ze op dit moment geen verdere hulp wenst."

De familie bedankt iedereen die heeft meegeholpen aan de zoektocht, waaronder de Nederlandse ambassade in Lima, de politie, Interpol en het ministerie van buitenlandse Zaken. 

Deurne e.o.