Volledig scherm
Hilko Mak. foto René Manders

Vijf Peelgemeenten tekenen samenwerkingsovereenkomst op gebied van zorg

DEURNE - Vanaf 1 januari kunnen de inwoners van Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek weer met hun zorgvragen terecht in het eigen gemeentehuis. Dan is de nieuwe Gemeenschappelijke Regeling Peelgemeenten in werking getreden, het samenwerkingsverband op gebied van zorg.

Maandag hebben de vijf burgemeesters en secretarissen de overeenkomst ondertekend. In het gemeentehuis van Deurne, het 'hoofdkantoor' van de nieuwe organisatie. Het wordt de werkplek van circa 50 nieuwe medewerkers. De organisatie, die heel toepasselijk 'Peelgemeenten' gaat heten werkt op de achtergrond en ondersteunt de zelfstandige, lokale teams.

De samenwerking is vooralsnog gericht op zorg, maar kan ook uitgebreid worden naar andere gebieden, bijvoorbeeld belasting. De Deurnese burgemeester Hilko Mak wordt voorzitter van het dagelijks bestuur van Peelgemeenten én van het algemeen bestuur. De andere leden zijn de wethouders Miranda de Ruiter van Gemert-Bakel en Joan Briels van Laarbeek. In het algemeen bestuur zijn alle gemeenten vertegenwoordigd.

Deurne e.o.