Volledig scherm

Vijftien hotelkamers in hippisch centrum Deurne

DEURNE - Het Hippisch Centrum in Deurne krijgt vijftien hotelkamers. Die worden ingericht in de bovenverdieping van het onderwijsgebouw. Deze kamers zijn medio 2017 gereed. Dat maakte Jan Blijenberg, directeur beurzen en evenementen van Libéma, maandagavond bekend in de commissie Wonen & Vastgoed.

Vrijetijdsbedrijf Libéma is sinds augustus eigenaar van het hippisch centrum. Eerder werd duidelijk dat er geen voltijds onderwijsvoorziening op paardensportgebied meer terugkomt. Daar is geen partner voor te vinden. Maar er wordt wél weer les gegeven in het gebouw, had Blijenberg nog een nieuwtje. "De KNHS (hippische bond) verzorgt er een instructeursopleiding."

En er komt ook een evenement aan, verklapte hij: "De organisatie van de Western Experience, die jaarlijks in januari in de Brabanthallen in Den Bosch plaatsheeft, wil in de zomer in Deurne een openlucht-versie houden."

  1. Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    Deelnemers Helen uit Eindhoven en Janneke uit Deurne aan programma We Stoppen: Het voelt alsof ik niet sterk genoeg ben

    EINDHOVEN/DEURNE - Oktober nadert, traditioneel de maand waarin veel mensen proberen te stoppen met roken. In het kader van 'Stoptober' start op 1 oktober een speciaal project waarbij vijftig verstokte paffers zich vijf dagen lang met elkaar op laten sluiten in een kazerne in een poging van hun verslaving af te komen. Televisiecamera's van AVROTROS zullen opnamen maken voor het programma 'We Stoppen!', dat van 1 tot en met 5 oktober wordt uitgezonden op zorg.nu/westoppen. De afgelopen tijd zijn de vijftig deelnemers geselecteerd na een oproep onder meer in deze krant. Uit de in totaal honderden reacties zijn ook Janneke Dielissen uit Deurne en Helen Grady uit Eindhoven uitgekozen om mee te doen met 'We stoppen'. 

Deurne e.o.