Volledig scherm
PREMIUM
Rowwen Heze opent het jubileumseizoen van De Ruchte. Fotograaf Ronald den Dekker © Ronald den Dekker

Voor elke smaak wat wils in cultuurcentra Someren en Deurne

DEURNE/SOMEREN - Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur in Deurne en Someren. We blikken vooruit naar de hoogtepunten voor 2018/2019.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Somerense politiechef kiest werkelijkheid boven verbeelding
  PREMIUM

  Somerense politie­chef kiest werkelijk­heid boven verbeel­ding

  SOMEREN - Politiechef Ton van Loon uit Someren stond in zijn ruim 45-jarige loopbaan vaak voor de keuze: ga ik voor de werkelijkheid of kies ik voor verbeelding? Hij onderzocht tientallen heftige ongevallen, zelfdodingen, moorden en moest vaker dan hem lief was treurig nieuws overbrengen aan nabestaanden. Hoe wrang ook, hij koos en kiest altijd voor de werkelijkheid. ,,Ik heb ooit een geval gehad dat alleen een stuk wang van iemand nog toonbaar was. Konden de familieleden toch nog even met hun vingers over die wang wrijven ten afscheid. Dat is beter dan je altijd afvragen hoe het eruit zou hebben gezien."
 2. Kwart eeuw priester: reden 
voor feest in Deurnese kerk

  Kwart eeuw priester: reden voor feest in Deurnese kerk

  DEURNE - Hij rijgt de feesten aaneen, de Deurnese pastoor Paul Janssen. Eerder dit jaar vierde hij dat hij twaalf en een half jaar geleden neerstreek in Deurne. Vervolgens werd hem tijdens de lintjesregen een koninklijke onderscheiding opgespeld. En in het weekend van 9 en 10 juni viert de pastoor dat hij vijfentwintig jaar geleden tot priester werd gewijd. Ter ere van zijn jubileum zijn er twee speciale vieringen. ,,Op zondag is er een gezinsviering met alle communicanten uit de hele parochie, zo'n honderd kinderen. Er zingt een gelegenheidskoor en daar kunnen zich nog mensen voor opgeven.” Het koor repeteert nog drie keer: twee maal op donderdag en een keer op dinsdag. Er wordt onder andere een liedje gezongen van Kinderen voor Kinderen dat speciaal is herschreven. ,,Het gaat over een herder die op zoek is naar ruimte en die zijn schapen de ruimte geeft om hun eigen weg te zoeken. In het verlengde daarvan kan iedereen herder zijn. Een mooie tekst waar ik me heel erg in kan vinden.”

Deurne e.o.