Volledig scherm
PREMIUM
Rowwen Heze opent het jubileumseizoen van De Ruchte. Fotograaf Ronald den Dekker © Ronald den Dekker

Voor elke smaak wat wils in cultuurcentra Someren en Deurne

DEURNE/SOMEREN - Het nieuwe theaterseizoen staat voor de deur in Deurne en Someren. We blikken vooruit naar de hoogtepunten voor 2018/2019.

In de cultuurcentra van Someren en Deurne is de stemming meer dan goed. De Ruchte viert haar twintigste verjaardag en doet dat met een verbouwing en een overvol jubileumprogramma. Een paar kilometer verderop sluit het Cultuurcentrum een jaar af dat alle verwachtingen overtrof.  Bianca den Toom, manager van het Cultuurcentrum, is dan ook erg tevreden. Het afgelopen jaar waren bij de professionele theatervoorstellingen gemiddeld 252 van de 353 stoelen bezet, vertelt ze.  
,,Dat is supergoed voor het eerste seizoen.” In het Cultuurcentrum was voor het eerst sinds jaren weer een echte programmering en een professionele leiding. Daarvoor dreef de organisatie vanwege de bezuinigingen op cultuur in Deurne alleen op vrijwilligers. ,,Ik heb veel moeten praten om het vertrouwen van de impresariaten terug te krijgen, zodat er weer artiesten naar Deurne wilden komen”, zegt Fred Houben. Hij programmeert voor zowel Someren als Deurne. ,,Het praten heeft geholpen gelukkig, want komend seizoen hebben we nog meer aanbod. Maar het belangrijkste is: we hebben erkenning gekregen van het Deurnese publiek dat we op de goede weg zijn. Mensen kopen weer kaarten en weten ons weer te vinden.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement