Volledig scherm
De brandweer spreekt over een felle brand © Bert Jansen

Vrees voor brandstichter in nieuwbouwwijk Waterdael in Someren

SOMEREN - In de nieuwbouwwijk Waterdael in Someren wordt gevreesd voor een pyromaan. Het zijn meestal autobranden, vaak in de nacht van vrijdag op zaterdag en pakweg tussen middernacht en vier uur. In de nacht van vrijdag op zaterdag ging de caravan van Jimmy van Gennip in vlammen op.

Drie weken geleden was er brand in een straat verderop. En ook in juni en juli vorig jaar in dezelfde wijk. De politie kent het verhaal dat er een brandstichter actief zou zijn. „We weten dat er verbanden worden gelegd. En wij nemen dat ook mee in ons onderzoek”, zegt een woordvoerder. „We kijken onder meer naar de werkwijze rond deze branden.”

Volledig scherm
De eigenaar kon nog net twee gasflessen uit de caravan halen © Bert Jansen
 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Deurne e.o.