Volledig scherm
Zomerfeesten Walhalla. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Walhalla Zomerfeesten in Deurne voelen als een reünie

DEURNE - Op het voorterrein van de kasteelruïne in Deurne vonden vrijdag, zaterdag en zondag de 44ste Walhalla Zomerfeesten plaats. Voor veel bezoekers voelde de zaterdagavond als reünie.

"Ik heb hier de deur platgelopen", zegt Rean Meulendijks. "Vanaf mijn 16de tot mijn 20ste kwam ik heel veel in het Walhalla." Meulendijks, die in Deurne de middelbare school bezocht, woont in Den Haag. Maar zaterdag is hij speciaal voor de Walhalla Zomerfeesten naar Deurne afgereisd, vertelt hij: "Ik heb met twee oude vriendinnen afgesproken. Dit voelt als ouwe jongens krentenbrood. Het Walhalla was een gouden tijd." 

De Deurnese kasteelruïne waarin jongerensociëteit Walhalla gevestigd is vormde afgelopen weekend het sfeervolle decor voor de 44ste editie van de Walhalla Zomerfeesten. Vrijdag bood het buitenpodium plek aan dj's. Zaterdag speelden tributebands muziek van onder andere Toto en Nirvana. En zondag stond een mix van regionaal talent en grotere acts geprogrammeerd. Een bewuste keuze, legt Rachna van Berlo, voorzitter van de Walhalla Zomerfeesten, uit: "Vrijdag zijn we naar techno en house gegaan, waarmee we op jongeren mikken. Zondag is echt een familiedag, dan komen de kinderen mee. En zaterdag voelt voor veel mensen als een soort reünie. De Zomerfeesten zijn echt een plek waar je met oude vrienden terug kunt komen."

Gehoorafstand

"Ik kwam hier al toen de Zomerfeesten nog op het binnenplein van het kasteel werden gehouden", beaamt Hans van Horne. "Dat was super-intiem, met het podium boven het water. Het moet inmiddels zo'n 35 jaar geleden zijn. Ik woon op gehoorafstand, dus bedacht ik me gisteravond dat ik weer eens wilde gaan. Het grappige is dat je altijd mensen van vroeger tegenkomt."

Vic Dhooge is één van de tachtig vrijwilligers die bij de organisatie betrokken zijn. Met zijn 27 jaar is hij een veteraan tussen de scholieren en studenten, lacht hij: "Dit is mijn tiende keer. Ik ben op de middelbare school begonnen. Nu woon ik in Den Bosch. Maar voor de Zomerfeesten kom ik altijd terug. Het opbouwen is misschien nog wel leuker dan het festival zelf. Zolang ze me nodig hebben blijf ik dit dus doen. Je ziet elk jaar dezelfde mensen terug."